in

Kujtesë/ Një foto,një kujtim nga aktiviteti i lëvizjes amatore në Gjirokastër

Kjo foto eshte e nje viti te larget te pas vitit 1970, grupi artistik i kengetareve amatore qe pergatiteshin dhe jepnin shfaqje per publikun ne sallen e shtepise se kultures por dhe ne podiumin e ngritur ne sheshin e Çercizit.

Ne ato vite jeta kulturore dhe artistike mbeshtetej edhe nga levizja amatore, me disa aktivitete ne muaj, qe afishoheshin ne vende kryesore ne pazar.

Nder to ishin takimet e ndermarrjeve, grupe folkorike, te kengeve e valleve, por dhe ansamble qe konkuronin me njera tjetren dhe njekohesisht zbuloheshin talentet e reja ne kenge, ne valle, estrade etj.

Shikojeni foton me kujdes dhe kush gjen veten le te tregoje si pjesemarres i levizjes amatore.

What do you think?

Written by admin

Kryepiskopi Anastas fiton betejën me Covid 19

Si e përgatisni, byrek me domate, qepë të thata dhe …