in

Foto/ Agronomët e parë me arsim të lartë të Institutit të Gjirokastrës

Nje faqe e vecante dhe e rendesishme e arsimit te larte ne Gjirokaster eshte dhe celja e filialeve, dege  te institutit Pedagogjik te Shkodres, Institutit te larte Bujqesor te Kamzes dhe Fakultetit Ekonomik te Tiranes, ne vitin shkollor 1969-1970.

Pedagoget e pare kane qene T.Kokalari, K. Mandi. T, Gjata, N.Mamani, K.Kikina, D. Jupi etj.

Ne kete foto , jane studentet e pare te filialit te agronomise qe mbaruan per periudhen 1970-75, te gjithe nga qyteti dhe fshatrat e Gjirokastres.

Pas studimeve ata moren persiper detyra te rendesishme ne sektorin e bujqesise etj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 36684884_1809235675834205_6389936855613177856_n.jpg

Nga viti 1975 kur keta studente, gjate dites punonin dhe ore te pasditeve i kalonin ne klasat e shkolles Drita, kane kaluar shume vite.

Rruga qe kane pershkruar ka qene me plot veshtiresi dhe kontribute.

Nese i njihni dhe keni punuar me ta, ju ftojme te tregoni per vlerat dhe cilesite qe kane manifestuar ne sektoret e bujqesie, ne ndermarrjen bujqesore te rrethit ashtu dhe ne ekonomite e fshatrave.

What do you think?

Written by admin

Kujtesë/ Çfarë dini për këtë foto?

Mirëmëngjesi nga qyteti që lindi nga dashuria dhe u shkatërrua nga urrejtja