in

Gjirokastra ne dimer nen hijen e kalase…(Foto)

Me siguri te gjitheve ju ka ndodhur: Kur shikojme foto per qytetin tone na pushtojne ndjenja, emocione dhe reagime,sigurisht per mire , se qytetin tone duam ta shikojme ne cdo stine te bukur, ashtu dhe ne dimer, sic e shohim edhe ne keto foto nen hijen e kalase.
Duke i “shfletuar’ nje e nga nje e duke i pare me kujdes, ndjesi te vecanta ndiejme, se cdo peisazh nuk eshte i panjohur per cdo banor , i vjeter ne moshe apo i ri.
Per ata qe jane larguar ne Tirane e gjetke apo dhe jashte vendit, fotot  ofrojne ndjenjen e nostalgjise, kohen e kujtimeve edhe me lidhje emocionale.
Ndryshe me ata qe banojne keto pejsazhe i “shijojne” sa here mbajne kembet ne rrugen e nenkalase apo ne rruget e Pazarit.
Per te dy palet , pamjet ne foto shkaktojne ndjesi te vecante magjie, atmosfere te bukur dhe romantike; hije , ngjyra dhe drite mbi druret , gjethet, stolat e heshtur dhe kalldremet e ftohta me pamje te vecante.
Si  ne keto foto nen hijen e kalase ne pergjithesi pamja e Gjirokaster ne dimer shkakton dhe ndjenjen e melankolise , e lidhur kjo me pervojen personale dhe interpretimin subjektiv te cdo individi per fotot qe, mbi te gjitha, lene dhe zgjojme gjurme kujtimesh…

Fotot Fatjon Mosho

 

What do you think?

Written by admin

Festa e Ujit të Bekuar sot në Gjirokaster u bë më e bukur nga një 13-vjeçar që sfidoi të ftohtin dhe kapi kryqin në lumin Drino!

Gjirokastra destinacion kryesore për turistët spanjollë