in

Doli nga shtypi libri “Pazari i vjeter, lagjja ku lindi qyteti ne kujtimet e mia”

Doli nga shtypi libri “Pazari i vjeter lagjja ku lindi qyteti ne kujtimet e mia”, libri i 6 i ciklit ” Libri i Qytetit” me botime per historine, traditen, kulturen dhe personalitete te Gjirokastres.

Autori Andon Lula ne 300 faqe sjelle pjese nga historia e lagjes se pare te qytetit te Gjirokastres, mbi bazen e te dhenave historike dhe kujtimeve te tij, veçanerisht per jeten e lagjes pas viteve `55 e larte.

 

Materialet dhe kujtimet e autorit shoqerohen edhe me 180 foto te shtepive karakteristike, familjeve dhe portrete te banoreve te saj, te vjeter e te rinj.

Keto autori i ka konceptuar dhe sistemuar kryesisht në disa kapituj ku me i rendesishem eshte kapitulli FAMILJET me te dhena dhe kujtime po jo pema gjenealogjike e tyre.

Ne kapituj te tjere shkruhet per marredheniet, zakonet e traditat, dasmat, festat familjare e fetare, per personalitete dhe burra te thjeshte te lagjes me kontribute ne zhvillimin e saj dhe qytetit ne pergjithesi.

Libri mbyllet me foto te ndryshme qe sjellin  pamje te lagjes, familjeve etj.

Ne Tirane librin e gjeni tek DESING STUDIO perballe me BLACK DIAMOND HOTEL, Rruga “Siri Kodra” prane Selvise.Cel. 0682134772.

Ne Gjirokaster, per porosi beni telefon ne numrin 0692792417.

What do you think?

Written by admin

Sot urojme per Ditelindjen Kristo Stojen, specialistin e njohur te luleve qe shkruan vjersha dhe boton libra per Gjirokastren

Sot Ditelindja e Armand Bimit me shume urime dhe muzike