Gjirokastritët e Amerikës Festojnë së Bashku Ndërrimin e Viteve! Gëzuar 2018 edhe nga Gjirokastra Online!

Ndërrimin e viteve gjirokastritët e Amerikës e kanë pritur me urime për shëndet, punë e gëzime në familjet e tyre.

Nën atmosferën festive, këngëve dhe valleve, grupi i gjirokastritëve në restorantin e Xhani Femrës, që nga të parët, vëllezër e motra me familje, shkuan në Amerikë, në tokën e bekuar ku kanë ndërtuan jeten, bizneset dhe siguruan të ardhmen e fëmijëve të tyre.

Gëzimit të familjeve të vjetra gjirokastrite këtu iu bashkuan dhe ato të ardhura nga Gjirokastra për të takuar të afërmit, motrat dhe vëllezërit. Mbresëlënës ishte takimi i djemeve te Çeço Dumit nga Dunavati, mjeshtrit të mirëmbajtjes së qytetit, Besnikut me familje, me djale e vajze, bashkeshorten amerikane, që përmes lotëve festuan me Kujtimin, Arbërin, djalin e Kujtimit dhe familjen e gruas që sherbejnë në një restorant me gatime bashkëkohore e tradicionale.

Të sukseshëm jane vëllëzërit Dumi, Besniku me biznes ne Amerike dhe Kujtimi ne Gjirokaster, tavernen e njohur prane Klubit te Gjuetareve. Para Vitit te Ri, ata u priten me dashuri e shkembyen urimet e festes ne shtepite e familjeve Femra e Mukaj.

Për festen e Vitit te Ri, kane festuar dhe uruar se bashku edhe familjet e tjera gjirokastrite me banim ne Amerikë; Ida Leske, Roza Lesko Devolli, Enea Karalliu, Shkembor Femra, Shahin Femra, Kejdi Femra Lici, Flora Femra Lesko, Jorgo Arseni, Mihal Hroni, Banush Mezini, Koco Mosko, Dasho Mezini, Berti Femra, Thoma Prifti, Dhiogjen Prifti, Vjollca Femra Kurti, Desi Femra, Anila Femra, Igli Çomo, Spartak Kurti, Bardhyl Bozgo, Medife Bozgo, Merkur Bilica, Kadri Laze (Tepelena), Halil Hallaçi, Krenar Çuçi, Janaq Pano kanada, Ahmet Ahmeti me vajzat, Baftjar Ahmeti, Bashkim Ahmeti, Ahmeti, Gjergji Dhandili, Jani Rita Dhandili, Kastriot Katspuqi, Kastriot Vishe, Gjergji Papavangjeli, Trendo Sejko… etj.