in

Demaskohen 14 Kompani të Vajit të Ullirit – Shmangini këto marka nëpër dyqane!

Kohët e fundit janë zbuluar se 7 nga prodhuesit më të mëdhenj të vajit të ullirit përzienin vajin e tyre me vajra të lirë për të patur më shumë përfitime.

Gjerësisht, një nga produktet që ne e konsiderojmë si më të shëndetshmet dhe një ilaç për jetëgjatësi, është korruptuar.

Me sa duket, madje 70% e vajit të ullirit të shitur është e rreme.

Vaji ishte i përzier, me ngjyrë, aromë dhe me salcë gjithashtu dhe këto gjëra e bënin qeverinë australiane të hetojë vajrat e tyre.

Rezultatet ishin të tmerrshme. Pas kësaj, jo një markë e quajtur vaj ekstra i virgjër ulliri mori certifikatën e miratimit 2012.

Këto mashtrime i bënë Universitetit të Kalifornisë studimin e 124 markave të importuara të vajit ekstra të virgjër ulliri dhe zbuluan se më shumë se 70% nuk e kaluan testin.

KËTO JANË MARKAT QË NUK E KANË KALUAR TESTIN:

Carapelli
Mezzetta
Pompeian
Mazola
Primadonna
COLAVITA
Sasso
Antica Badia
Yll
Whole Foods
Felippo Berio
Safeway
Coricelli
Bertolli

What do you think?

Written by admin

Gjirokastritët e Amerikës Festojnë së Bashku Ndërrimin e Viteve! Gëzuar 2018 edhe nga Gjirokastra Online!

Papa Françesku Festoi me një Pica Gjigande për 81 Vjetorin e tij duke Ftuar Dhjetra Fëmijë!