in

Dita Boterore e Shahut/ Zbuloni emrat e shahisteve me te degjuar te Gjirokastres

20 korrik 2020 është data e themelimit të federates botërore të shahut.

Per kete ngjarje te shenuar, shahisti i njohur i kesaj loje, gjirokastriti Jorgo Qirko na shkruan:

“Kisha idenë dhe dëshirën të shkruaja për mjeshtrat gjirokastritë të shahut me shumë kontribute kombëtare e ndërkombëtare. Fatkeqësisht në Wikipedia ka informacion të pakët për këto figura.

Ja disa prej tyre:

1. Skënder Çarçani kampion 48,49,50.
2. Fatos Omari
3. Fatos Muço 2420. dl 1949
4. Ilir Karkanaqe 2374 dl 1953
5. Bujar Puto
6. Grigor Stavro
etj..”.

Lidhur me kete kerkese miqesore ne beme perpjekje per te marre informacion per historine dhe zhvillimin e shahut ne Gjirokaster po nuk ia  arritem, ndaj menduam qe te kerkojme kontributin tuaj, te shahisteve gjirokastrite etj per te ndricuar kroniken dhe mjeshtrat ne vite te kesaj loje ne qytetin tone.

Jeni te mirepritur ne faqen tone me kujtime, foto dhe komente.

What do you think?

Written by admin

30 gazetare nga Kosova ne Sarande

Moti me te papritura sot…