in

Sarma per darke me gjethet e rrushit te vjetme, po si pergatiten?

Keto sarma jane pergatitur me gjethet e rrushit te vjetme, pra te mbledhura vitin e kaluar , te vendosura ne shishe.

Sa e ruajne gjethet pamjen, freskine dhe shijen sarmat e pergatitura, kete nuk e dime, po nga fotoja kuptojme qe nuk kane ndonje ndryshim te dukshem me gjethet e rrushit ne pranvere..

Disa dite me pare nje nga ndjekeset e rregullta te faqes tone Kuzhina Gjirokastrite na shkruante se kishte ruajtur ne frigorifer gjethet e rrushit per sarma dhe, kur i hoqi, ato ishin zbutur aq shume sa mbi to nuk mblidhej masa e pergatitur.

Tani pyetja eshte per te gjithe e vecanerisht per ato mjeshtre te kuzhines qe ia kane marre doren sarmave me gjethe rrushi te vjetme.

Si i trajoni, si i pergatisni, pa na tregoni!

What do you think?

Written by admin

Kuzhina Gjirokastrite/ Karkanaqet e Pashkes se Madhe me Zahar te Karamelosur…

Urojme per ditelindjen aktoren Zhaneta Papamihali