in

Si thoni dalin keto fiq te shkruar per te gjithe antaret e Kuzhines Gjirokastrite?

Si thoni dalin keto fiq te shkruar per te gjithe antaret e Kuzhines Gjirokastrite?

Jane fiq te mbledhur ne Libohove, vend me burime , me hije e freski, me koshtra plot peme, si fiq te ketij lloji qe , sa i pame” na doli siri”.

Nuk e teperojme !

Kujtojme qe shum e shume vite te shkuara, kur tregu ne Gjirokaster ishte i hapur dhe fshataret vinin me shporta e kosha te mbushura me fiq, ziente nga thirrjet ” Fiq , fiq te shkruar “.

Edhe tani gjen fiq te tille, po nuk dime deri sot qe kete lloj fiku fermeret ta kultivojne ne siperfaqe te gjera.

Ka disa lloje fiq, si ne Gjirokaster po dhe ne Tirane, mbushur dyqanet, ama fik te shkruar nuk gjen ne asnje treg e dyqan. Nuk e dime pse po nje gje :

Fermeret duhet ti kthehen kultiviimit per ti mbjelle radhe radhe fiqte e shkruar per te cilat mburren te gjithe edhe libohovitet, edhe zagoritet, edhe lunxhotet, edhe Gjirokastritet e me gjere.

What do you think?

Written by admin

Kek me arra Mbaruan pushimet , perseri prane grupit por kete rradhe nuk i kam perveshur une menget por nena ime 81 vjeçare ,

Lea Ypi zë vend në 10 mendimtarët kryesorë të botës, lë prapa Elon Musk