in

Pllakë Përkujtimore në Kujtim dhe Nderim të Librárit Gjirokastrit Alizot Emiri

U vendos sot pllaka përkujtimore për Alizot Emirin, Librári i parë i Gjirokastrës, por dhe i vetmi që meritoi këtë emër.

Ai hapi që në vitet ’30 në Gjirokastër librarinë e parë me emrin kuptimplotë “Dante Aligeri”.

Miq, shokë e familjarë sollën në kujtesë veprimtarinë e tij si njeriu enciklopedi, patriot i ndershëm, iluminist, që kishte nderim dhe dashuri për librin, njeri i respektuar dhe personazh i veçantë i jetës kulturore të qytetit të Gjirokastrës.


What do you think?

Written by admin

Parashikimet Finale për France – Kroaci, Kush Mendoni se do e Ngrejë Kupën e Botës 2018?!

7 Different Types of Knives That Can Improve Your Cooking