in

Kujtesë/ 50 Vjet më Parë u Çel Shkolla e Mesme Bujqësore ” Themo Vasi”në Nivan të Krahinës së Zagorisë

Kujtesë/ 50 Vjet më Parë u Çel Shkolla e Mesme Bujqësore Themo Vasi”në Nivan të Krahinës së Zagorisë.

Kjo shkollë çeli dyerte e saj me 30 nxenes, 5 mesonjes dhe me drejtorDhame Çapin.

Nxenesit e pare ishin nga dy krahinat, Pogoni dhe Zagoria.

Funksiononte me nje dege, agronomi te pergjithshme.

Ne vitin shkollor`90-91 u kthye ne shkolle te mesme te pergjithshme. U mbyll ne vitin 1995. Eshte ndjekur nga 639 nxenes dhe kane mbaruar 459. Prej tyre 180 kane vazhduar studimet e larta.

Shkolla ka patur edhe konvikt me kapacitet 20 nxenes.

Numri i nxenesve  pas viteve `91-92 u pakesua  dhe qendroi me 2 klasa deri ne vitin 1994.

Ne kete shkolle kane punuar 60 mesues, nder te cilet Anastasia Dushi, Dhimiter Vaiti, Evjen Peri, Julia Qirko, Kiço Mënkshi, Miço Miho, Thoma Qirko etj.

Burimi:Apostol Pango/Enciklopedia e Zagorisë/

Fotot nga Faqja ne FB e Petro Mejdi

 

 

 

 

 

 

What do you think?

Written by Admini

A ju Kujtohen “ Kut e pingël”, “Kala Dibrançe”, “ Pëzet” dhe Lojra të Tjera Popullore ? Sa Perdoren Ato Sot per Argetim dhe Pergatitje Fizike te Femijeve?!

Shkrimtari Albert Zholi i Dhuron 200 Libra Bibliotekës të Qytetit të Tepelenës dhe Nderohet me Çertifikatë Mirënjohjeje