in

Falënderime dhe Urime për Ditën Botërore të Nënës

Dita Boterore e Nenes, eshte dite feste, me falenderime dhe urime te dashura e te sinqerta per te gjitha nenat ne Shqiperi e ne bote.

Kjo dite ka historine e saj dhe ldhet me nje emer te njohur , te amerikanes Anna Marie Jarvis (1864-1948).

Ajo dha idene e pare per te patur nje dite te vecante per te nderuar nenen e saj.

Me 9 maj, 1914, presidenti i atëhershëm amerikan Woodrow Wilson nënshkroi një dekret, ku Dita e Nënës u prezantua si një festë kombëtare në të dielën e dytë të majit dhe nga ai vit e ne vazhdim ne Amerike e vende te tjera te botes festohet Dita Boterore e Nenes, gjithmone ne te dielen e dyte te muajit maj.

Me kete rast urojme te gjitha nenat:

TE GEZOJNE  SHENDET E JETE TE GJATE!

What do you think?

Written by Admini

Foto e rrallë/ Dikur, Futbollistët e talentuar të Fabrikës së Lekurë-Këpucës në Gjirokastër

“Dardha dimërore”në kujtimet e Persa Mihës dhe çfarë i tha poeti i shquar Lefter Çipa!