"Kult Art" në Pazarin e Gjirokastrës - Atmosferë Festive në Ditët e Trashëgimisë Kulturore (VIDEO)

Kult-Art po nis në pazarin e Gjirokastrës për të sjellë një atmosferë festive në ditët e trashëgimisë kulturore.

Megjithese veprimtarite e planifikuara fillojne pasdite, ne Qendren Historike dhe ne Qafen e Pazarit e ca me shume ne Keshtjellen e qytetit, ka atmofere festive. Qyteti eshte mbushur me vizitore, vendas e turiste te ardhur nga Ballkani e Evropa.

Po behen përgatitjet e fundit per te shpalosur vlerat e trashegimise gjirokastrite e shqiptare ne fushen e artizanatit dhe kulinarise. Jane 70 artizane nga keta 25 prodhues te vegjel nga qytete dhe krahinat e ndryshme te mire organizuar dhe te mbeshtetur nga perfaqesuesit e Kult-Art.

Nga njoftimet dhe fotot qe kemi ne keshtjellen e qytetit kendohet dhe kercehet. Jane anetaret e ansamblit “ Lura” si dhe muzikante e orkestrina qe mbeshtetin programin e hartuar per festen e trashegimise sipari I se ciles “ zyrtarisht “ hapet mbasdite me panairin e kulinarise, me objektet e ekspozuar te artizanatit jo vetem te Gjirokastres por dhe traditave te tjera te qyteteve dhe krahinave te vendit.

Ndiqni dhe kroniken e Top Channel pergatitur nga Kristina Fidhi dhene ne edicionin e orës 12:00.