in

Matura 1969 e Gjimnazit Asim Zeneli takohet pas 50 viteve. Promovohet libri “Për Gjirokastrën dhe nxënësit e Gjirokastrës” me Autor Prof.Dr. Hajri Shehu

Në një atmosferë të gëzuar miqësore mbrëmë dhe sot në mëngjes, pas 50 vitesh, ish maturantët e “Matura 1969” u takuan ne mjediset e gjimnazit te tyre te dashur “Asim Zeneli”.

Aktiviteti vijoi me pas ne ambientet e Universitetit “Eqrem Cabej” per promovimin e librit “Per Gjirokastren dhe nxenesit e Gjirokastres” shkruar nga Prof. Dr. Hajri Shehu, ish mesues i gjuhes angleze ne qytetin e Gjirokastres (1966-1968) ne shkollen 12 vjecare “Koto Hoxhi” dhe ne Gjimnazin “Asim Zeneli”.

Diskutimin kryesor e mbajti Republika Çulli e më pas folen: Katjusha Pogaçe, Odise Çerkezi, Vasil Karanxha, Telemak Koca, Kosta Makariadhi etj.

Referuesit falenderuan Autorin, ish mesuesin e tyre, Prof. Dr. Hajri Shehun, për këtë veper te vlefshme për historine e Gjirokastres dhe arsimit te saj me rrezatim mbarëkombëtar dhe personalitete te shquara ne kete fushe, duke shtuar se libri eshte pjese e enciklopedise se qytetit per historine, ngjarjet dhe personazhet dhe nje pike referimi nga e shkuara ne te sotmen e Gjirokastres dhe njerezve te saj bujare, mirenjohes, te mirëarsimuar e te kulturuar me kontribute ne zhvillimin e vendit.

Ne fjalen e tij autori i librit, Hajri Shehu, falënderoi ish nxënësit dhe ish kolegët me te cilet punoi dhe u frymezua per te shkruar kete liber me vleresimin dhe nderimin e tij me te perzemert per Gjirokastren dhe per nxenesit e Gjirokastres.

Aktivitetet e ish maturanteve te “Matura 1969” vazhdojne me vizita e takime ne shkollen Koto Hoxhi, ne Kështjellen e qytetit, etj.

What do you think?

Written by admin

Ato që nuk Dini për Pirro Minella Millona, ish Nxënës i shkollës “Koto Hoxhi” dhe Gjimnazit ”Asim Zeneli”

“Kult Art” në Pazarin e Gjirokastrës – Atmosferë Festive në Ditët e Trashëgimisë Kulturore (VIDEO)