in

Urojme per Vitin e Ri mjeshtrin e kuzhines gjirokastrite Defrim Gjoça

Kuzhinieri Defrim Gjoça eshte nga te vetmit mjeshter te tradites se Turizmit te Gjirokastres qe nuk i eshte ndare punes  ne restorantet dhe rosticerite e Mesit te Pazarit. Ndryshe nga kuzhinere te tjere nuk mori rrugen e mergimit por qendroi ne Gjirokaster ku sot ka nje biznes te vleresuar ne fushen e gatimit dhe sherbimit per klientet.

Rrugetimi i tij si kuzhinier profesionist nis nga vitit 1987- ne turizem dhe piken turistike te Keculles e me pas ne rosticerite e Pazarit per te mbetur pas 90 tes ne nje nga tavernat me te frekuentuara sot si nga bota dhe nga vendasit.

Defrimi tani dallohet e ka emer ne gatim, me fame qe ka kapercyer me kohe kufijte e Gjirokastres. Pjatat e tij tipike te kuzhines gjirokastrite ‘lundrojne’ dhe ne intrnet  pasuar me kerkesat e turisteve te larget per rezervim te tavolinave ne tavernen e tij te njohur per llojshmerine e gatimeve tipike te Gjirokastres, per cilesine dhe shijen qe ato marrin nga trajtimi i mishit te fresket dhe erezat ne perdorim.

Ate qe di dhe ka mesuar nga me te vjeterit e kuzhines gjirokastrite Defrimi e ka percjelle dhe tek te tjeret, si ne faqet e emisionit per traditat ne RTV Gjirokastra, ne ekspozitat e kulinarise ne te cilat ka marre pjese, kurset me kuzhinieret e rinj qe e falenderojne per cfare ju ka mesuar per gatimin, cilesine dhe sherbimin.

Ne mbyllje te ketij viti, i percjellim Defrimit, mjeshtrit dhe burrit te urte te pazarit , Gezuar Vitin e RI , te kete shendet e mbaresi ne pune e familje.

What do you think?

Written by admin

Nga kush dhe ku i keni degjuar per here te pare keto vargje?

Lamtumire Vladimir Grillo!