in

Trendafilin e eger mund ta mbjellim edhe ne shtepi, ja se cfare na duhet…

Kokrrat e trendafilit te eger kane nje perdorim te gjere mjekesor. Ato jane te pasura me vitaminat C,D dhe E, acide yndyrore dhe antioksidante. Kokrrat e trendafilit te eger mund te perdoren per caj, mund te behen recel ose marmelade dhe mund te perfshihen ne shume ushqime te tjera. Ne menyre qe kete bime ta kemi gjithmone pjese te perditshmeirise sone ne mund ta mbjellim ate edhe ne shtepi. Na duhen disa fara te trendafilit te eger. Keto fara mund ti marrim nga nje kokerr trendafili te eger. Para se ti mbjellim farat keshillohet qe ti leme per 24 ore ne uje te ngrohte. Me pas duhet ti mbajme ne nje pjate ku kemi vendosur pambuk te lagesht. Ato duhet te qendrojne ngrohte per nje periudhe dy mujore. Pas kesaj kohe farat duhen mbajtur 2-3 muaj ne frigorifer, nje stimulim i nevojshem i dimrit per rritjen me te mire te bimes. Me pas bimet i mbjellim ne 3 cm thellesi dhe ne ambjent te ngrohte. Bima do te filoje te rritet per te pakten 6 muaj. Kete bime duhet ta ujisim shpesh dhe ta mbajme ne ambjent ku ka ndricim te pjesshem. Kjo bime ka veti ti rrezistoje dhe ngrirjes.

What do you think?

Written by admin

Vllasova Musta per Moikom Zeqon:Dritë emrit të tij!

Freskohuni ne keto dite te nxehta me kete sallate gjithe ngjyra