Ata te di: Si the mo, mos te ka ikur pafidhja?

Sot ata te di, me kohe te mire, te paster e te ftohte, me mende tjeter,per nje cike zbriten ne moshe te femijerise.

Shetitjen e nisen nga Furra e Bukes e Manalatit, Cfakes dhe mbajten kembet tek Ura e Subeles .

I pari te ditit:
-He mo, si thua, vemi deri tek Ura e Nanxes?

– Si the mo? Mos te ka ikur pafidhja?Jo mo vedha se na vjen ndonje pepezhin ne koke nga Koshti i Kasit dhe i Bedriut. Iku ajo kohe kur kalonim nga Rruga e Perendise qe ja si duket, si lekure e rrjepur…..

– E mire, thomi dhe ato fjalet popullore me S dhe Sh.
-Mire po ajo fjala Pilivri, se me ka mbetur perone ne zemer eshte tona, gjirokastrice, apo fjale e botes?
– Ate nuk e di, se me duket fjale turpe, te pyesim kopetentin, profesorin,Ja 14 fjalet e mia me Sdhe SH, pastaj ti thuaj te tuat:

Skupe
-Skupar
-Sheshel
-Sosel
-Sarhosh
-Sunduk
-Surrat
-Surrat pekmez
-Saken
-Skurje
-Suduke
-Skordhan
-Sufler
-Shkerdhate

-Keto jane, thuaj dhe ti te tuat!

-Mire, ja sa te kruaj xhepin!

-Pse s`thua, prit gomar te mbije bar…

-Jo mo po te thone dhe te tjeret!

-……