in

Sot Urojme per Ditelindjen Moter e Vella, Llambi dhe Vera Qirko Tarifa

3 Mars 2020 eshte Dite e shenuar per moter e vella Llambi Qirko dhe Vera Qirko Tarifa. Ata kane Ditelindjen dhe i urojme “Gezuar! Jete te Gjate e te Lumtur!”

Llambi ka lindur ne qytetin e Gjirokastres me 3 mars 1951, ndersa Vera ne vitin 1953.

Origjina e tyre eshte nga krahina e Lunxherise( babai nga Kellezi dhe nena, Eftimia Bakuli, nga Saraqinishta).

Llambi arsimin 8 vjecar e ka kryer ne shkollen Koto Hoxhi dhe shkollen e mesme e perfundoi ne gjimnazin Asim Zeneli ne vitin 1969.
`69-`73 perfundoi Fakultetin e Shkencave te Natyres, dega fizike ne Universitetin e Tiranes.
Ka punuar mesimdhenes ne shkollen e mesme bujqesore “Ura e Kardhiqit” etj.
Ka bere karriere edhe si ushtarak e me pas ka dale ne lirim dhe tani eshte ne pension.
Merret me poezi, me tema qe e ofrojne me vendlindjen ,Gjirokastren, ashtu dhe me te shkuaren dhe te sotmen e vendit.
Eshte nga dashamiresit e faqes tone me komente dhe vleresime per temat qe trajtohen nga e kaluara e historise dhe kultures te Gjirokastres dhe krahinave te saj.

Edhe Vera, motra e Llambit, femijerine e vite te rinise i kaloi ne Gjirokaster ku aty perfundoi shkollen e mesme pedagogjike Pandeli Sotiri ndersa studimet e larta per mesuesi ne Tirane.


K qene per vite me radhe ne nje nga shkollat me te mira te kryeqytetit, ne shkollen “ Alqi Kondi, e dalluar si mesimdhenese por edhe ne veprimtarite jashte procesit mesimor me nxenesit.

Ka punuar mesuese dhe ne shkollen ” Arben Broci”.

Tani eshte ne pension dhe aktivizohet me organizaten e gruas dhe ate te veteraneve te Luftes ANCL.

Per pjesemarrjen dhe kontributet eshte vleresuar edhe nga Bashkia e Tiranes.

Vera eshte nena e kengetares se shquar Eneida Tarifa.

What do you think?

Written by Admini

Kryeustai Mail Kale-Bënte Ibriqe, Matara e Gjyma që Mori Zanatin nga Çifuti Sollomon Kofina i Parë dhe Pastaj Mësoi Kamber Shehun me Shokë!

Njihuni me Rregullat e Reja per Perfitim te Pageses se Paaftesise