in

Shtepite me dy porta te lagjeve te qytetit te Gjirokastres

Keto jane shtepi te medha me dy e tre kate, shtepi karakteristike, nga me te vjetrat, njekohesisht te rrethuara edhe me mure. Nese i keni vene re me kujdes, shumica e tyre jane me dy porta, njera me e madhe e tjetra dhe me e vogel.

Porta eshte elementi me i rendesishem i banese gjirtokastrite dhe duart e mjeshterve i kane trajtuar me perkujdesje te vecante.

Kujdesi e meraku i pare ka qene per porten kryesore , ajo qe veshtron nga rruga, ndersa e dyta me nje formulim arkitektonik me te thjeshte.

Tani ju pyesim: me sa porta i keni shtepite tuaja, a ndryshojne dhe nese keni kujtime per to?

What do you think?

Written by admin

Byrek me qepë, ja si përgatitet!

Ku ndodhet kjo pamje, a ekziston sot?!