in

Si e kujoni Rruga e Mishit në Qafën e Pazarit?

Rruga e Mishit.Nuk quhej e tille po keshtu ka mbetur ne kujtimet e brezit te vjeter, te lidhur edhe me kete rruge, me dyqanet e mishit dhe bulmetit.

Shume gjera kujton nga e  shkuar e kesaj rruge ne pritje te mishit.

Njerezit ne radhe, njeri pas tjetrit me syte nga gazi i Zihni Kales e Jorgo Kucit, zuku polak i Vaso Llavdanitit,Kaman Sporese, Vilson Berberit,etj.

Erdhi mishi!’

“Ç`mish eshte?”
“I vogel apo i lopur?!”
“Ka dhe sallam!”
“Po qumeshti mo, erdhi?!”

Kohe te veshtira…Pyetje e pergjigje te perditshme, nga mengjesi ne mbremje..Keshtu ndodhte brenda e jashte dyqaneve te mishit ku kasapet e mire Haseniu, Aliu, Bebi etj “ me ate mish qe kishin” perpiqeshin te “kenaqnin” nje qytet te tere.

Dikur kjo rruge, rruga e mishit, me gernje e humor, tani me drite dhe e harruar…

Rruga  ne mbremje- Foto nga Arben Hoxha

What do you think?

Written by Admini

Keni ju maçe të tillë, kaq të bukur dhe kaq krenare?

Qentë e shtëpisë,”larotë e pazarit” dhe “qeni i policise”!