in

PESHK SADE TE ZIER – Nga Kuzhinieri Spiro Lula, që Gatuante vetëm në Restorante Peshku me Emër në Greqi!

PESHKE SADE TE ZIER

 

Ne rastin kur peshku gatuhet sade, i zier, perdoret pak kripe, uthull, karrota ne copa te vogla dhe nje grusht qepe kaluar faqet e tyre mbi sobe, tre flete dafine dhe pipir i zi që bashkohen ne uje qe vlon gati 30 minuta. Pastaj peshku pritet ne racione dhe hidhet ne lengun e ftohur pas vëlimit.

 

 

Ne zjarr te avashem, per gati 30 minuta, kullohet uji dhe racionet e peshkut. Pa humbur formen vendosen ne pjatance ,sa te ftohen.

 

Racionet e ziera, vendosen ne pjatance por dhe ne pjata shoqeruar me disa lloje sallatera e salca qe pergatiten sipas deshires. Sherbehen thjeshte, duke i spërkatur me vaj e limon.

 

 

What do you think?

Written by admin

Gatime Peshku – Nga Kuzhinieri Spiro Lula, që edhe në Greqi ka gatuar vetëm në Restorante Peshku me Emër!

PESHK I ZIER ME SALLATE ALLARUSE – Nga Kuzhinieri Spiro Lula, që Gatuante vetëm në Restorante Peshku me Emër në Greqi!