in

Ne nje foto te rralle, Qendra Historike e Pazarit te Gjirokastres

Kjo eshte nje foto e rralle qe ka hedhur sot ne faqen e tij kengetari i njohur i kenges polifonike te Gjirokastres Roland Cenko me kete shenim:

Diku në vitet 1930, kur tregëtia me Europën Perëndimore lulëzonte duke e bërë Gjirokastrën e asaj kohe qytetin që gërshetonte në mënyrë të përkryer kulturën e vjetër Otomane me mondanitetin Europian të kohës.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Në foto dallohen ndërtesa e vjetër e prefekturës, shtëpia e familjes Kodra, qëndra tregëtare Zigai dhe hotelet e kohës: Royal, Savoia dhe Kashah. Si dhe Restorant Bella Venezia.

What do you think?

Written by admin

Kujtime te bukura, At Theodhor Nikolla me shoket e Liceut Artistik ne Malin e Dajtit

Ndahet nga jeta inxhinieri i njohur kimist Spiro PETRIDHI