in

Ndahet nga jeta inxhinieri i njohur kimist Spiro PETRIDHI

 

Eshte ndare nga jeta Spiro Petridhi, teknolog-kimist i njohur ne Gjirokaster ne moshen 74 vjecare.

I ndjeri do kujtohet gjithmone si qytetar i nderuar dhe i respektuar per karakterin e mire dhe karrieren  e pasur profesionale si specialist.

Studimet e larta Spirua i kreu ne Fakultetin e Shkencave te Natyres ku u diplomua si teknolog-kimist.

NE VITIN 1969-1974 PUNOI SI TEKNOLOG KIMIST NE NDERMARRJJEN E PRODHIMEVE TE NDRYSHME NE GJIROKASTER DHE NE VITIN 1974-1985 KREU DETYREN E KRYEINXHINIERIT NE NDERMARRJEN USHQIMORE PO NE GJIROKASTER DHE DERI NE VITIN 1986 KA QENE DREJTOR I KESAJ NDERMARRJEJE.

Per tre vjet `86-89 ka qene kreyeinxhinier i ndermarrjes se duhan cigareve dhe ne 1992 ne detyren e kryeinxhinierit te ndermarrjes  se Mish Q umeshtit.

Me privatizimin e ndermarrjeve ekonomike ne vitet `92-2000 ishte pronar ne fabriken e pijeve alkolike. Pas kesaj preriudhe punoi ne detyren e kryeinxhinierit teknolog ne firmen  ALFA ne fabriken e Ujit Mineral Glina.

I PAHARRUAR KUJTIMI DHE KONTRIBUTI I INXHINIER SPIROS PER ZHVILLIMIN E INDUSTRISE USHQIMORE NE GJIROKASTER E ME GJERE! U PREHTE NE PAQE SHPIRTI I NJERIUT TE MIRE!

What do you think?

Written by admin

Ne nje foto te rralle, Qendra Historike e Pazarit te Gjirokastres

Gatimet e dimrit/Drekë me fasule qorre që zihen shpejt dhe nuk pinë shumë vaj, apo e kemi gabim?!…