in

Mirëserdhët për drekë! Ju presim me Rosnica Lunxheria, pjatën me aromën dhe shijen e vendlindjes!

Mireserdhet per dreke!
Ju presim me Rosnica Lunxheria, pjaten me aromen dhe shijen e vendlindjes!

Tashme Rosnicat Lunxheria prej disa vitesh ne treg, jane pjese e pandare e udhqimit ne tryezat familjare shqiptare dhe ato jashte vendit.

Jane te pelqyera dhe te pranishme qe prodhohen ne punishten Trahana Lunxheria, vater e trashegimise te kultures dhe gatimit tradicional qe i perkasin kesaj krahine, si vlera te individualitetit te saj e te paperseritshme diku tjeter, ndryshe ne arome dhe ne shije.

Lunxhi i bukur ne natyre, ne tradita, ne kostume, ne kenge e ne valle, shquhet edhe ne gatime, per shumellojshmerine e gjelleve,byreqeve e lakroreve, glikove e recelnave, shquhet edhe per pergatitjen e zahireve te dimrit, trashegimtare e te cilave sot eshte punishte Trahana Lunxheria me administrator lunxhotin Kiço Noti.

Sic tregohet ne kete vidio, aromen dhe shijen e gatimit tradicional lunxhot e kane edhe rosnicat qe pergatiten shpejt dhe me cilesi.

Mbi bazen e kesaj recete, gatuani dhe shijoni pjaten fantastike qe tani ka nje emer te njohur” Rosnica Lunxheria”.

Dreke te gezuar, me shijen e rosnicave te Lunxhit qe pergatiten me dashuri dhe merak ne punishten e njohur Trahana Lunxheria.

https://www.facebook.com/285149941529416/posts/3744226448955064/

What do you think?

Written by admin

Gati per kriposje ullinjte e Beratit nga fshati Roshnik, po cila eshte menyra e pergatitjes?!

Mirëmëngjesi dhe ditë të mbarë nga maja e kalasë, nga kryqëzori paqësor i qytetit tonë!