in

Gati per kriposje ullinjte e Beratit nga fshati Roshnik, po cila eshte menyra e pergatitjes?!

Ullinjte e pa pergatitur te Beratit kane pushtuar dyqanet e Tiranes, i gjen gati ne cdo njesi te fruta perimeve.Nuk e dime nese kjo situate eshte dhe ne tregun e Gjirokastres. Cmimi eshte i arsyeshem, 100 deri 130 leke per kg, te pa bera.

Jane ullinj te fresket dhe sapo te shkundur nga pemet, te gjelber, ngjyre vjollce, roze, te zinj, disa lloje.

Keto ne foto jane ullinjte e mikut te faqes tone Pellumb Makashit te pa pergatitura, gati per kriposje, jane ulllinj nga fshati Roshnik.Thone se jane ullinj te cilesise ekstra po e rendesishme eshte dhe menyra e pergatitjes, per t`i bere gati per tavoline.

Do deshironim te mesonim menyren e pergatitjes, nese deshiron dikush le te na shkruaj!

Dhe tjeter, meqe kete vit ka prodhim ne sasi te madhe dhe mund te zgjedhim, cilat jane me te mira te Beratit,Sarandes apo Vlores?!

What do you think?

Written by admin

Jorgo Noni, ideator dhe organizator i projekteve kulturore ne pallatin e kulturës të Gjirokastrës

Mirëserdhët për drekë! Ju presim me Rosnica Lunxheria, pjatën me aromën dhe shijen e vendlindjes!