in

Mesuese Ajrina Çene që nga bukuria nxënësit në Gjirokastër e krahasonin me aktoren e shquar franceze Brigitte Bardot

Kjo foto eshte e vitit 1962 , klasa e 6 –te ne shkollen “ 29 Nendori”( sot me emer te ndryshuar “Çajupi).

 

 

E botojme per te nderuar mesuesit e kesaj shkolle, mesuese Pranvera Karagjozin, nendrejtorin e shkolles Kristo Ndrico, mesuesin e talentuar Viktor Terpo e, midis tyre, per te veçuar mesuesen e gjuhes dhe letersise Ajrina Çene, mesuese profesioniste dhe model ne mesimdhenie por dhe shume e bukur qe adhurohej nga te gjithe nxenesit e shkolles te cilet ne ato vite per nga bukuria e çmonin njelloj me aktoren e shquar franceze Brigitte Bardot.

 

.

Ja sa e mire duket edhe ne kete foto mes nxenesve qe e donin dhe respektonin aq shume; e thjeshte ne mesim, e qeshur dhe e gezuar jashte mesimit, ne koridor apo sheshin e shkolles, ne aktivitete me femijet ne shtepine e pionierit, me anetaret e rrethit letrar te shkolles qe drejtonte, edhe ne aktivitetet lokale artistike ku merrte pjese si ne korin e arsimtareve me Vera Sakon, Sano Zhorden, Niqi Naken, edhe ato mesuese.

Mesuese Ajrina kujdesej shume per paraqitjen ne sy te nxenesve, vishej bukur e thjeshte, si dhe ne kete foto, ne diten e mbylljes se vitit shkollor, me fund me rrudha e rip te gjere ne mes.

Sa shume kujtime per mesuese Ajrinen dhe mesuesit e tjere, per shoket dhe shoqet e klase!- na shkruan Katerina Marga qe ne foto eshte vajza e ulur ne anen e majte me 2 gersheta.

Po ju te tjeret si e kujtoni mesuese Ajrinen, po per vete ku jeni ne kete foto?

What do you think?

Written by admin

Kumbullat mashqino te fshatit Fushebardhe ja si t`i ruani per periudhen e dimrit!

Fotografi Xhelo Xhelili me aparatin fotografik me dy këmbë që u thoshte gjirokastritëve “Gati” dhe pas shkrepjes “Me shëndet!”