in

Kumbullat mashqino te fshatit Fushebardhe ja si t`i ruani per periudhen e dimrit!

Sa qe tregu ne Bashte te Teqese ne Gjirokaster midis frutave qe kerkoheshin e nuk binin ne shes,veç qershive te Plesatit, fiqte me vize te bardhe te Lunxherise, rushit razaki po te Lunxhit dhe pjeprit te Goranxise, binin ne sy edhe kumbullat mashqino te Fushebardhes, si keto qe shikoni ne foto.

Sa mire qe ne keto dite vere, kur ato jane pjekur, dhe fushebardhasit nuk kane kohe per te dale ne treg, i trajtojne ato per periudhen e dimrit.

Ja si shkruhet ne faqen e fshatit ne internet:
‘Po na afrohet stina e dimrit dhe duhen marrë masa.Frutat mund të përdoren të freskëta,por edhe të thata,pasi thahen më parë në diell dhe në vende të pastra.Fruta e kumbullës është e shishme, dhe aromatike”.


Urojme qe kjo pervoje te mbeshtetet edhe nga te tjere qe prodhimet te mos shkojne dem.

Jane te shijshme kumbullat mashqino te Fushebardhes apo te tjera qe keni ne koshtrat tuaja jane me te mira?!

What do you think?

Written by admin

Ja çfare kane thene udhetaret e huaj per kuzhinen gjirokastrite!

Mesuese Ajrina Çene që nga bukuria nxënësit në Gjirokastër e krahasonin me aktoren e shquar franceze Brigitte Bardot