in

Fotografi Xhelo Xhelili me aparatin fotografik me dy këmbë që u thoshte gjirokastritëve “Gati” dhe pas shkrepjes “Me shëndet!”

Fotografia ka perfaqesuesit e vet ne qytetin e Gjirokastres duke filluar nga te paret, Gravani, Dine Qallimi e te tjere me pas qe kane regjistruar ne celuloid ngjarje e personazhe te kohes, pejsazhe, festa familjare e kolektive.

Nje nder ta ne Gjjirokaster ka qene dhe burri i urte , Xhelo Xhelili qe punoi nje jete, deri ne pension me aparat ne dore.

Puna e tij me fotografine ka fillimet e veta, me nje aparat nga te parat qe ia solli babai nga Amerika e me te mbajti familjen me buke dhe pasqyroi jeten dhe zhvillimet e Gjirokastres ne vite.

 

 

E kujtuam sot fotografin profesionist kur ne duar na rane disa foto te tij ne dasma, ne mitingje, festat kolektive, portrete te banoreve te qytetit qe familja i ruan me kujdes, pasuri per shtepine dhe memorje e qytetit me histori, ngjarje, pejsazhe e personazhe ne vite te ndryshme.

What do you think?

Written by admin

Mesuese Ajrina Çene që nga bukuria nxënësit në Gjirokastër e krahasonin me aktoren e shquar franceze Brigitte Bardot

Antoneta Varsami: ” Përgëzime Thoma Ngjelo për këtë initiativë dhe projekt të bukur në fushën e Dropullit!”