in

Menuja familjare sipas stinëve në Gjirokastër – VERA dhe Vjeshta

Vera në Gjirokastër, që shijohej edhe pa mish…

 

Ne vere sufraja pasurohej me llojshmeri perimesh, zarzavatesh e fruta disa llojeshe, te lengeshme e te embla sheqer, si shalqi e pjeper, fiq, kumbulla e rrush.

 

Nje sufra qe i ftonte njerezit te konsumonin me shume jeshilleqe e me pak mish, siç ka dhe nje shprehje, gjellet e veres shijojne edhe pa mish, si barbunjat, kungulli, patellxhanet e te mbushurat.

 

 

 

Vjeshta

 

Menyja e vjeshtes zbriste ne sufra e larmishme, plot stolisje, ereza, fruta te lengeshme.

 

Per familjet gjirokastrite kishte si lende baze mishin dhe me radhe perimet, laker te bardhe, fasule, patate, presh, kunguj etj, fruta si fiq, molle, dardhe, shege, geshtenja, rrush te bardhe e te zi.

 

 

 

 

What do you think?

Written by admin

Menuja familjare sipas stinëve në Gjirokastër – PRANVERA

Menuja familjare sipas stinëve në Gjirokastër – DIMRI