in

Lagjja Hazmurat midis dy fotove, cfare ka ndryshuar?!

Ne pamjen e pare lagjja e vjeter, ne te dyten kjo e sotmja.

Lagjja Hazmurat eshte njera nga lagjet me te vjetra te Gjirokastres.

Keshtu duket sot, dite me shi dhe mjegull vende vende.

Ne veshtrimin e pare thua se ka ndryshuar, se eshte bere me e madhe dhe ka levizur nga vendi,po a eshte e vertete?

Nje sy i stervitur nuk e ka te lehte te dalloje edhe ndonje ndryshim, ndonje banese te re apo te restauruar, te flasi per shtepite dhe vendet, kopshtet dhe rruget qe mund te kene ndryshuar deri dhe emrat, zevendesuar me te reja, ne mode vitet e fundit…

Ajo qe bene pershtypje eshte sfondi, cfare duket pas kraheve te lagjes, nje lagje e tere, bllok banesash, me nje emer te pergjithshem dhe emra te pervecem, toponime te vjetra dhe te reja…

Le t`i kujtojme, se dhe fotot, si  keto te lagjes Hazmurat ne kohe te ndryshme, flasin,na freskojne kujtesen…

What do you think?

Written by admin

Gjeni se ku bie kjo rruge ne qytetin e Gjirokastres?!

Erdhi treni, cfare ju kujtohet?!