Skordhani i Gjirokastrës në Menunë e Restorantit të New York-ut!

Skordhani është një gatim i thjeshtë dhe tradicional në përdorim në Gjirokastër, pak i perdorshem sot. I promovuar ne nje restorant te madh te New York-ut. U vendos ne menune e restorantit për periudhën e veres.

 

Ngjarja është kjo:

 

Gjirokastriti Q.Zeko që punonte aty, e pergatiste per vete. Nje ditë e provoi pronari i restorantit dhe e pëlqeu. Si prove para ushqimit u shperndanë 200 racione falas.

 

 

Midis pjatave te para dhe jashte cdo parashikimi e mosbesimi ndodhi cudia. Ato u “perlan” dhe nga ajo dite “Skordhani i Gjirokastrës” zuri vend me titujt e rradhes ne menyne e restorantit.

 

Skordhanin, tani gati i harruar, edhe pse me moshe disa qindra vjecare Q.Zeko. e pergatiti siç e bëjnë familjet e vjetra gjirokastrite, me hudhra, uthull, kripe, uje e bukë të lagur.