Hudhrat dhe Qepa, të pandara nga Kuzhina Gjirokastrite, por edhe për të larguar syrin e keq!

Hudhrat, per shijen , aromen dhe vlerat kurative, i perdorin gjeresisht ne gjelle me e pa mish , si turli, tarator, qofte , gatimet me peshk e ato me mish derri, salcen e makaronave, ne pergatitjen e mezeve te ftohta, shoqerimin e salces se kosit, etj.

 

Njohin mire edhe vlerat kurative, ne qarkullimim e gjakut, kurimim e semundjeve te zemres, stabilizimin e hipertensionit dhe temperaturen e trupit.

 

Qepa per çdo amvisë gjirokastrite eshte produkt i pare ushqimor i rendesishem per gatimet qe u jep shije e permban substanca qe pastrojne organizmin nga kriperat dhe elementet e tjere te demshem, zgjeron bronket, zhduk kollen, ndihmon ne sherimin e semundjeve te te ftohtit, ul permbajtjen e sheqerit ne gjak, dizifekton dhe neutralizon helmet ne zorre, ndihmon ne qetesimin e nervave, ndihmom ne shtimin e oreksit.

 

 

Keto vlera e cilesi nikoqiret gjirokastrite i njohin mire ndaj dhe shpesh per qepen e cdo erez kane nje shprehje te perbashket ” Bejne mire per shendetin”.

 

Por hudhrat jane edhe nje element për të larguar syrin e keq në shumë prej mureve dhe portave të shtëpive gjirokastrite… “)