in

Kuzhina Gjirokastrite ne feste, pervec gatimit edhe nje poezi per sardelen…

Ne nje kohe te shkurter grupi i FB Kuzhina Gjirokastrite, krijuar dhe moderuar nga stafi i faqes sone Gjirokastra Online, sot me nje te vecante…

Poezi per sardelen! Nje nga pjesetaret e grupit duket se eshte lodhur me gatim e tyre dhe per ta kaluar lodhjen i ka thurrur nje poezi :

O sardele, moj sardele..
Sa me lodhe, me mundove
Durimin, ti si ma shtove?
Te pastrova per tigan…
Ne gishtat e mi ti kalove
si vargani me rruaze…??
-Pse u lodhe, dot z’durove,
nga uji , a nuk me more?
S’qe nevoja te me pastroje,
koke a zorre mi shkaterrove…!??
– Pse u lodha , une e mjera..?
Sa “ tru “ paska kjo sardelja..!?!?????
Aleksandra Pecuni

Me te vertete na duhet pak argetim gjate gatimit! Si thoni? 🙂

What do you think?

Written by admin

E njerezishmja  Marika Maliko- Ne librin e gjirokastritit Ylli Shehu 

Nderim per gjirokastritin Javer Mene qe u nda sot nga jeta