in

Kumbullat Shahine dhe kujtimet e femijerise. Kush jane vlerat e tyre ushqimore?

Na ndodh qe kur shkojme te blejme perime e fruta ne periudhen e fundit te prillit deri ne qershor ne tezga te gjejme dhe kumbullat e vegjel jeshil te rrumbullakta e te gjelbra, shpesh te tharta dhe aspak te buta ne kafshim. Direkt na shkon mendja tek ajo veranda e shtepise, tek miqte, fqinje e familjare kur mblidheshim bashkarisht dhe i hanim keto kumbulla me kripe. Te rriturit duke bere muhabetet e tyre dhe ne femijet qe shkonim i kepusnim ne peme. Fjala kumbull Shahine eshte percaktim shqiptar, por ne bote ato njihen si “Janerik’ qe do te thote Kumbulla e shpirtit. Sot ato perdoren edhe ne mjekesine popullore. Disa njerez jane skeptik sepse i mendojne me baze acide dhe ndoshta kane frike se nuk ua pranon stomaku, por ato jane te pranueshme nga stomaku pasi kane veti te larta tretese. Gjithashtu pastrojne gjakun dhe luftojne anemine. Ato jane te pasura me vit A,C,B6 DHE D.

What do you think?

Written by admin

Daut Gumeni nderohet me titullin e larte “Nderi i Qarkut te Gjirokastres”

Nje recete krejtesisht e vecante…