in

Kujtesë/Në foto, Mjeshtri Andrea Kaçi dhe prestare të fabrikës të lëkurë këpucës në Gjirokastër

Kepucari dropullit Andrea Kaci eshte njeri nga 50 arrtizanet qe ngriten punetorine ushtarake ne Gjirokaster ne vitin 1948.

Me pare kish punuar ne nje dyqan kepucesh me porosi na Qafe te Pazarit.

Vitet me te shumta te punes deri ne pension i kaloi ne fabriken e lekure kepuceve ku pergatiti dhjetra kepucare e midis tyre dhe shume vajza e gra ne kete specialitet.

Fotot qe po perckellim e tregojne duke u mesuar profesionin prestareve te reja qe me pas u bene mjeshtre ne pergatitjen e kepuceve te modeleve te ndryshme per femijet dhe te rriturit.

What do you think?

Written by Admini

Bëhen “gërshetë”, gjeni si quhen dhe mesoni si gatuhen!

Koha është tani: Gliko të Gjirokastrës me karpuz