in

Kujtesë/ Ne foto, Grupi Folklorik i Lagjes Varrosh i qytetit të Gjirokastrës

Kjo foto eshte e vitit 1978 kur jeta kulturore e folklorike ne Gjirokaster ishte shtrire edhe ne lagjet e saj.

Kujtojme se cdo lagje kishte grupin e vet folklorik me pjesemarres te rinj, te reja dhe te moshuar.

Sipas nje programi te pervitshem, hartuar nga sektori i muzikes i pallatit te kultures, ne shtator apo fillim tetori ne sheshin e Çerçizit organizohej takimi i grupeve folklorike te lagjeve.

Ato konkuronin me kenge dhe valle popullore.

Pergatitjet fillonin heret dhe punohej me seriozitet, mbeshtetur nga puna drejtuese e muzikanteve dhe korifejve te kenges popullore te lagjeve.

Me drejtimin dhe organizimin e grupit folklorik te lagjes Varrosh merrej muzikanti Tolo Njocko, drejtuesi veteran i bandes frymore te qytetit.

Shikojeni foton me kujdes dhe na shkruani, ke njihni dhe perse dallohej si pjesemarres ne grupin folkloriok te lagjes.

What do you think?

Written by Admini

Njihuni me Fermën “Agro Beqari” në Dropullin e Sipërm, shembull në prodhimin e grurit

E çë që filloi transporti publik, gjirokastritët vazhdojnë të udhëtojnë me “këmbët e babait”!