in

Njihuni me Fermën “Agro Beqari” në Dropullin e Sipërm, shembull në prodhimin e grurit

Te pakten ne dijenine tone keto vitet e fundit pak kemi degjuar per fermere qe merren me kultivimin e grurit dhe si shembull ne qarkun e Gjirokastres e me gjere merret ferma “Agro Beqari” ne Dropullin e Siperm, ferme e vleresuar edhe nga Ministri i Bujqesise dhe Zhvillimit Rural, z. Bledi Çuçi.

Kjo ferme eshte nje nga me te medhate ne vend , persa i perket prodhimit te dritherave, ku kultivon rreth 500 hektare ne fushen e Dropullit.

Kryetari Dhimiter Toli i Bashkise Dropull, mbi bazen e pervojes se kesaj ferme, ka ngritur nje grup specialistesh, te cilet po merren me hartimin e projekteve ne fushen e bujqesise, blektorise dhe agroturizmit te cilat mendohet se do te gjejne edhe mbeshtetje nga programet e qeverise.

Ne bashkebisedimin ne terren, ne parcelat me grure, Ministri Çuçi premtoi investime ne fushen e Dropullit ne rrjetin e vaditjes dhe te kanalizimeve, duke kerkuar projekte konkrete nga ana e Bashkise.
Ai theksoi faktin se fermeret e Dropullit mund te perfitojne makineri bujqesore , nepermjet Programit Evropian IPARD.

What do you think?

Written by Admini

Ju kujtohet, me këtë Top të qepur me spango keni lojtur në Fushën e Vjetër të lagjes?!

Kujtesë/ Ne foto, Grupi Folklorik i Lagjes Varrosh i qytetit të Gjirokastrës