in

Kostumi i famshem lunxhot ne nje Lice te Bostonit

Nga faqja e bashkepunetorit tone KostaqDodo Dhuvjani mesojme nje fakt interesant qe po e percjellim edhe per ju:

Lunxheria-krahina e bekuar nga natyra dhe perendia, por mbi te gjitha eshte njeriu lunxhiot.

Shihni foton: ndriçon fytyra dhe kostumi lunxhiot, sepse se pari ndricon mendja dhe zemra lunxhiote.

Ja cfare shkruan i nderuari jergucato-dhuvjanjoti Filippos Jiovannis per zonjen ne foto:

E kam njohur, quhej Afro(Afrodhiti). Ishte nga Stegopuli i Lunxherise dhe u martua me Curon, atehere kryetar i Shoqates Panepirote te SHBA, qe kishte ardhur ne Gjirokaster per te gjetur nuse vendase rreth v.1930.
Dhe keshtu u nis edhe Afrua me te shoqin, kaloi oqeanin, zbriti ne Worcester MA (USA).

E vishte kostumin ne cdo feste e kur vitet kaluan ja jepte te rejave per ta veshur e ne fund ja dhuroi Liceut Femeror Grek te Bostonit.

What do you think?

Written by admin

Ne foto, mesuese gjirokastrite krenari e arsimit shqiptar

I keni harruar disa fjalë të vjetra? Ja t`i kujtojmë, xhuxhulle, kokëtaklla…Ndiqni di gjirokastritët