in

Koha e shkuar ne kujtimet e Veli Hashorves:Kur shkoja ne mes te pazarit me gruan time surat hapet…

 

Patrioti gjirokastrit Veli Hashorva, publicist, botues i gazetes “Drita(1920-1924)”, ne kujtimet e tij, vec te tjerave ka shkruar;

”Kur shkoja ne mes te pazarit me gruan time surat hapet qe ish atehere kunder zakonit te vendit, asnje nga prapaniket nuk guxoj te fliste kunder meje sado qe nuk e aprovonin kete sjellje e cila i ben te cuditsheshin…

Keto  sjellje mund te duken si cudira ose gjera te vogla qe s`vlejne te thuhen.Brezi i ri sot me nuk mund ta kuptoje.Atehere nuk ish aqe lehtes te qendroje kunder opinionit public.Ata qe kane arritur e cmojne guximin tone t`athershme.`

What do you think?

Written by admin

Gjirokastra ne vargjet e poeteve te njohur Arben Duka dhe Petrit Llano

Respekt dhe mirenjohje per Klodianin,Heroin e Dites ne sheshin Skenderbej