in

Gjirokastra ne vargjet e poeteve te njohur Arben Duka dhe Petrit Llano

Arben Duka

Gjirokastra ime
Fjala mjalt e kenges
Ku dhe guri flet
Me gjuhen e zemres

Me gjuhen e zemres
Me gjuhen e xhanit
Gjirokastra ime
Kurore vatanit

Kurore vatanit
Lare me flori
Si ty s`ka te dyte
Jo, ne Shqiperi.

Nuk ka Shqiperia
As bota e tere

O pike e floririt
Mbi malin e Gjere.

Historite e tua
Me flori te lara
Zoti vet e deshi
Qe te jesh e para

Sot me zerin tim
Mblidhen mijera zera
……………..………………..
……………………………..

Petri Llano

Gjirokaster hane-hane
E mencur dhe kapedane
Ke lindur nga Mali i Gjere
Syri yt sheh larg perhere
Cdo shtepi keshtjelle gruri

Kush te pa e nuk te mburri

 

Tek kjo skene per here te pare
Ishim djem nejzet vjecare
Kur u ngjitem:Udhe te mbare
Na thate ju, o baballare

Kenduam dhe hodhem valle,
U rritem ne festivale
Mbarersi udha na vajti

Neper bote na qeshi fati,

Kenga koken lart na mbajti.

Vendlinjen ketu ka kenga
Rrotull me mallet e renda,
…………………………
………………………….

Keto jane dy tekste kengesh te poeteve te njohur Arben Duka dhe Petrit llano.Ju ftojme te kujtoni vargjet  e fundit te dy teksteve

What do you think?

Written by admin

Keni harruar te gatuani çomlek me qepe? Cila krahine e ka tradite?

Koha e shkuar ne kujtimet e Veli Hashorves:Kur shkoja ne mes te pazarit me gruan time surat hapet…