in

Ja si vepronte shoferi i vjetër Vehip Jupi me udhëtarët!

Shoferet e vjeter te Gjirokastres dhe krahinave te saj mbahen mend per profesionalizem dhe sjellje korrekte e humane me udhetaret.

Shembujt jane te shumte.Per udhetaret, per te cilen thoshin se ” ata na mbajne me buke”, kujdeseshin para, gjate e pas udhetimit.

E para ecnin me kujdes e jo me shpejtesi qe te mos vinin ne rrezik jeten e tyre, e dyta, udhetaret te pushonin e drekonin te qete dhe, kryesorja, perpara se te mbyllnin deren e autobuzit, pyesnin se mos ndonjeri kishte nevoje per hotel.

Ne rastin qe nuk kishte vende ne hotel, i merrnin dhe ne shtepi, i vriste ndergjegja te gdhiheshin jashte, ne kohe te mire apo te keqe.

Kjo sjellje e mire vleresohej pa mburrje nga shumica e shofereve te vjeter qe vazhduan ne kete zakon edhe pas vitit 44 vecanerisht shoferet e linjes Tirane -Gjirokaster dhe kthim.

Sa dime, shoferi i vjeter i linjave te largeta Vehip Jupi,mjeshter ne profesion, kur bente linjat e largeta me autobuz, kujdesej per cdo kerkese te udhetareve. Para se te mbyllte deren e autobuzit, pyeste nese ndonje kishte nevoje per hotel, e shoqeronte dhe, ne rastin qe nuk kishte vend, e merrte ne shtepi, nuk e linte tjetrin te gdhihej jashte.

Kete sjellje nuk e manifestonte vetem Vehipi qe e kujtojme me respekt per profesionalizmin dhe humanizmin qe tregonte ne ushtrimin e profesionit te shoferit.

What do you think?

Written by admin

Urojmë 100 vite me shëndet,lumturi e krijimtari te mbarë për poetin e Medarit Mufit Çeli

Sot kanë Ditën e Emrit edhe Nikot e lagjes Pazar i Vjetër në Gjirokastër