in ,

Ja si rrojti 100 vjet Kiço Dhima

Kiço Dhima, 1890 – 1990, pazarin e kishte si ”shtëpi të dytë”, e vizitonte dhe në moshë të madhe. Rrojti 100 vjet. Ushqehej me mish e bulmet, pa hequr nga goja gjellët me lakra, byreqet  e veçanërisht lakrorin me lakra e qumësht, petullat e krishtlindjeve me 40 petë, arra e sherbet, pjekur në pllakë guri. Nga mosha 60 e lartë, mbante dietë të fortë, vezë e alkool pa vënë në gojë, dy kafe mëngjes e pasdite, me pak sheqer.

 

What do you think?

Written by admin

350 Vjet më parë jeta mesatare e Gjirokastritëve ishte mbi 80 vjeç

Vasil Dhoska, 105 vjeç nuk i ndahej punës dhe ushqimit