in

A ia dini kuptimin? Fjalë dhe shprehje nga Fjalori i së Folmes së Gjirokastrës

Ali hoxha,hoxhë aliu
Allahqerim
Anagulë

Berbeculë
Beronjë
Bekshi

Capacul
cicibune
capraz

donatis
dorëshpuar
dokëndis

Djalë vendi-baltë ergjëndi
Dhjamë nga pleshti s`nxirret
E keqja rri prapa veshit

Gjashtë vjet ne Hundëkuq, më vate mundimi huq.
Hunda mbi qiparisë , morrat mbi kurriz

 

I ligu me të liga shkon
Mallkimi i nënës- më i mirë se urimi i botës.
Na thinjën hallet, jo malet.
I miri të hap derën, i ligu i vë ferën
S`behet dasma me fasule, po me mish edhe me tule.

What do you think?

Written by admin

Sot do provojmë Patate të Pjekurra në Furrë, dhe le t’i Bëjmë siç duhet!

Farudin Hoxha nga Gjirokastra, shkencëtari i rrallë i veprave madhore hidroenergjetike në Shqipëri