in

HORDHI – Gatimi më i Shijshëm me Lëng, nga Mjeshtri Nimet Shehu!

HORDHI

 

Zorre qengji ose keci, pastrohen me uje te bollshem, çahen ne mes, lahen perseri, pleksen gershete me trashesi mesatare dhe vendosen ne tenxhere me uje me pak kripe.

 

Pasi te marrin disa vale qe tu hiqet hidherimi i vendosim ne nje tave. Mbi to hedhim kripe, piper te zi, pak leng mishi ose kockash, pak gjalpe, i vendosim ne furre per ti pjekur ne temperature mesatare.

 

 

Gjate pjekjes i sperkatim me lengun e tyre qe te qendrojne te buta. Kur te jene pjekur i presim dhe i vendosim ne pjate duke u hedhur pak nga lengu i tyre.

 

Normativa per l racion ne gram.
Zorre qengji ose keci 100 gr,
gjalpe 8 gr,
kripe 3 gr,
piper i zi 1/10
leng kocaksh 50 gr.

 

What do you think?

Written by admin

SUPE MAGJERICE – Receta Tipike e Supës aq të Kërkuar, nga Mjeshtri Nimet Shehu!

Ministrja Kumbaro jep Lajmin e Mirë për Banorët e Lagjes “Pazar i Vjeter” – Fillojnë Rikonstruksionet!