in

“Haki Femera kthehet në shtëpi” – Drekë Përkujtimore për Babanë dhe Promovimin e Librit mbi Jetën e Tij

Xhani Femera me bashkeshorten Krisanthi ardhur nga Amerika ne vendlindje, ne Gjirokaster, me rastin e 120 vjetorit te lindjes dhe 46 vjetorit te ndarjes nga jeta te babait Haki Femera, ne mjediset e lokal “ Viroi” ne Virua shtruan nje drekë perkujtimore me te aferm ne Gjirokaster dhe te ardhur nga Tirana, bashkelagjas dhe bashkekohes te babait te tyre.

 

 

Gjate saj, djali, Xhani Femera, pershendeti te pranishmit dhe ne emer te vellezerve e motrave te tij që tani te gjithe banojne me familje ne Amerike, Flores, Shkembos, Kejdit, Vjollces dhe Shahinit si dhe foli per aktivitetin e Haki Femerës nga viti 1916 deri ne `37 emigrant ne Amerike e pas vitit 1944 ne Gjirokaster me pune nepunes i Postes Shqiptare.

 

Gjate kesaj veprimtarie perkujtimore, folen dhe bashkelagjesit Sokol Karaulli, Gezim Sokolli, Adrian Kurti dhe u lexuan kujtimet e Vojsava Menit.

 

 

Te pranishmeve iu shpernda libri “Haki Femera kthehet ne shtepi” te autorit Andon Lula mbeshtetur per botim nga femijet e Haki dhe Makbule Femera.

 

 

Ky liber, monografi per Haki Femerën, intelektual me kontribute per Gjirokastren, shoqërine dhe familjen e tij të madhe që tani banon ne Amerike, eshte i pesti i serisë “Libri i Qytetit”, cikel botimesh per historine, traditen dhe personalitete te Gjirokastres.

What do you think?

Written by admin

“Trimat” e Lalan Habipit – Mësuesi që Modeloi Nivel të Lartë në Mësimdhënie dhe Përgatitjen e Talenteve të reja në Futboll

9 Different Types Of Mushrooms and Their Uses Around The World