in

Gjejeni se çfarë është, shapkat apo qollopitë?

Kjo foto na shkruan nje nga ndjekeset e rregullta te rubrikes tone Kuzhina gjirokastrite me ke vene ne mendime.

Eshte shapkat apo qollopite ?

Nuk e di pse jam e pa sigurte, them edhe shapkat, edhe qollopte.

Une nuk eshte se jam ndonje amvise e vjeter ne moshe dhe ne gatim. Deshiren per te gatuar dhe per byreqe e kam te madhe se keto qe gatuhen ne Gjirokaster jane te tradites dhe shume te shijshme.

Une nuk jam gjirokastrite po banoj prej disa vitesh dhe, c`eshte e verteta, kam mesuar dhe jam perpjekur te realizoj receta tipike te qytetit, edhe byreqe te pergatise.

Tani ju lutem me ndihmoni:

Cfare eshte , shapkat apo qollopite?

Kush deshiron, per te me ndihmuar, te ndajme se bashku edhe receten e pergatitjes se tyre!

What do you think?

Written by admin

Gjirokastra e vitit 1932 ne viziten e dijetarit gjerman Babinger, profesor universiteti e gazetar, treguar nga burri i mençur Hysen Pollo- shkruar nga Zija Basha

Byrek i pergatitur nga gjirokastritja Albana Maliko . Gjejeni me se eshte?