in

Antoneta Varsami: ” Përgëzime Thoma Ngjelo për këtë initiativë dhe projekt të bukur në fushën e Dropullit!”

Antoneta Varsami na shkruan per fermen e famshme te Thoma Ngjelos ne fushen e Dropullit me arra e lajthi, laborator natyral per gjithe ata te rinj qe interesohen per kultivimin e drufrutoreve.

 

 

 

” Duke u perpjekur te kaloj sa me mire dhe me produktivitet ditet e fundit ne fshat…u nisa te mbledh frutat e preferuara(fiq te shtepise)dhe manaferra ne fushe…por u gjenda e befasuar kur u ndodha para nje ferme me arra Chandler Kaliforneze dhe lajthi Trapezunde…(kete ferme e vizitoj per here te pare).

 

Dhe fermeri…njeri dhe i vetmi-Thoma Ngjelo,njeriu i fushes dhe i tavolines…e nisi si hob nga dashuria per pemet e bimet…por me dituri,pune dhe profesionalizem ne nje siperfaqe 27 dynym,e shikon tani si nje investim produktiv.

Rradhe te pafundme me arra e lajthi…

 

Ore te pafundme pune dhe djerse…sigurisht dhe qetesie shpirterore,kenaqesie dhe relaksi.

Thomai na thote dhe per mundesine e promovimit te fermes si nje laborator natyral per gjithe ata te rinj qe interesohen te merren me kultivimin e ketyre kulturave ne fushen dhe pronat e tyre.

Pergezime Thoma Ngjelo per kete initiative dhe projekt te bukur ne fushen e Dropullit!

E nise i pari dhe le te sherbeje si mesazh inkurajues dhe per te tjere per t’u angazhuar ne kete sektor produktiv e ne te ardhmen ne rajonin e vendin tone!”

What do you think?

Written by admin

Fotografi Xhelo Xhelili me aparatin fotografik me dy këmbë që u thoshte gjirokastritëve “Gati” dhe pas shkrepjes “Me shëndet!”

Gjyshet ne sofatet e portave te mëdha të Gjirokastrës: “He mi, i hodhe zahiret e dimrit?!”