in

Ëmbëlsirat e Turizmit – Pastiçierja Profesioniste Marianthi Naçi Karaulli, Ndan me Ne 3 Receta Ëmbëlsirash!

Përvoja e mjeshtërve të prodhimit të ëmbëlsirave në Gjirokastër është mbështetur dhe zbatuar edhe nga pastiçieret e para me shkollë profesionale në Tiranë, njera nga të cilat dhe Marianthi Naçi Karaulli.

 

Ajo nisi punën në Turizëm dhe pas vitit 1990 mbështeti ekonominë e lirë dhe doli me njësi private për prodhimin e ëmbëlsirave.

 

 

Nuk e pati të vështire se, si profesioniste ne këtë fushë, nisi me ato asortimente te traditës dhe bashkëkohore të pëlqyera nga klientët, ashtu dhe nga familjet gjirokastrite që i bënin porosi ne dyqan dhe ne shtëpi, për hoshaf me fiq, xupa, bakllava, revani e pendispanjë, tullumba, kompekai etj.

 

Me cilësi iu përgjigj edhe kerkesave te reja te teknologjise dhe tregut duke dhënë përvojë dhe mësuar pastiçieret e reja, sot me njësi private ose të punësuara në kompani prodhuese të ëmbëlsirave.

 

 

Recetat, veçanërisht ëmbëlsira të traditës, të kërkuara dhe të pëlqyera, ajo ka dëshirë t`i ndajë me amvisat edhe në faqen e gjirokastra Online.

 

Në vazhdim ju zbulojme tre prej tyre..

 

What do you think?

Written by admin

Zgjohet humori i Alizot Emirit në kalldrëmet, sokakët dhe kullat karakteristike te qytetit të gurtë!

KOMPEKAJ – Ëmbëlsira e Traditës nga Pastiçierja Profesioniste Marianthi Naçi Karaulli!