in

Edhe trëndafilat flasin. Për ata qe nuk guxojnë të thonë”Unë të dua”-Ja çfarë duhet të bëjnë!

 

Te gjithe i duan trendafilat.Ata qe nuk i kane i kerkojne per zbukurim,arome dhe dhurata.

Shumica e di. Trendafilit sipas ngjyres kane dhe kuptim te vecante, e kuqja dashuri, e verdha miqesi, e bardha pasterti, portokallia pasion etj.

Kur behen dhurate kane dhe te fshehta, flasin, se ndryshe ka kuptim kur dhuron nje trendafil dhe ndryshe kur dhuron dy, tre apo me shume. Po a i shfrytezojne te gjithe keto sekrete ?

 

 

 

 

 

 

Per ata qe nuk kane guxim te shprehin me goje ndjenjat ne ndihme ju vjen nje dhurate me tre trendafila  qe ka kuptimin” Une te dua”.

Nese doni te dhuroni me shume trendafila bejeni po nuk do shprehni ndonje kuptim te caktuar qe mund te keni ne mendje dhe nuk e thoni dot.

Qe t`ju “zgjidhet goja” beni nje dhurate me shtate trendafila dhe jeni ne rregull.

Me shtate trendafila e keni hapur zemren edhe pa folur, se keni thene me ze te larte “ Une kam rene ne dashuri me ty”.

What do you think?

Written by Admini

Stefan Arseni, menaxheri i kulturës i Gjirokastrës me “Muze etnografik”në avli të shtëpisë

Maji po na gëzon të gjithëve, shpresëdhënëse të dhënat e fundit në betejën me Covid 19 në vendin tonë