in

Stefan Arseni, menaxheri i kulturës i Gjirokastrës me “Muze etnografik”në avli të shtëpisë

Familjet gjirokastrite kane merak te madh pastertine si brenda dhe jashte shtepise.

Ne vecanti kujdesen per avlite qe i mbjellin me lule po dhe kopshtet prane tyre, me perime te stines si tani ne pranvere, me hudhra, qepe, majdanoz, sallate etj.

Avli dhe kopshte te gjelberuara ka dhe ne lagjen Pazar i Vjeter por e vecante eshte avlia dhe “dy pellembe” kosht i Stefan Arsenit, menaxherit te kultures te qytetit.

Te kenaqet syri nga lulet, sallata dhe majdanozi, nga gjelberimi ne pergjithesi, por  i  vecante eshte “muzeu etnografik” qe ai ka ngritur ne porten dhe avline e shtepise me objekte te vjetra e qe flasin per histori dhe tradite te qytetit muze ne Unesko.

Eshte nje mikro muze i gurte qe kush kalon qendron gjate per ta pare.

Kur te “hapet koha” shkoni dhe vizitojeni!

Stefua eshte mikprites, qeras edhe me gliko dhe nje gote raki, ndaj nxitoni!

What do you think?

Written by Admini

Ato jane te buta si pambuk, por a ja dini emrin dhe receten?

Edhe trëndafilat flasin. Për ata qe nuk guxojnë të thonë”Unë të dua”-Ja çfarë duhet të bëjnë!